Trippel chokladbullar
Imorgon (4/10) är det Kanelbullens dag!
Då har man alltså en väldigt bra anledning (om man nu behöver en) att äta bullar :)
Bullar är inte särskilt svårt att baka själv så det tycker jag absolut att man ska göra om man har tid, det finns inte mycket som slår en helt nybakad bulle med mjölk till.
Jag har bakat bullar idag och de blev ljuvligt goda!!
Jag gjorde dock inte kanelbullar, ganska knäppt av mig när jag tänker på det i efterhand.
Då kanske jag inte kan "fira" med de här bullarna imorgon? :)
Men det struntar jag i, det tänker jag göra ändå!
Var sugen på att testa något nytt och kom fram till att tre olika sorters choklad vore gott!
Det blev de här mumsiga chokladbullarna som helt klart är en stark konkurrent till de traditionella kanelbullarna!!
Trippel chokladbullar
ca 45-50 stycken
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1½ dl strösocker
2 tsk kardemumma
13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
½ dl florsocker
2 tsk kakao
ca 100 g mörk choklad
ca 100 g ljus choklad
ca 100 g vit choklad
Gör så här:
Smält smöret och häll därefter i mjölken. Värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en stor bunke och häll på spadet.
Rör tills jästen löst sig.
Vänd ner salt, socker, kardemumma och 2/3 av vetemjölet.
Arbeta degen blank och fin. Tillsätt mer av mjölet men spara lite till utbakningen.
Strö över lite mjöl över degen och låt den jäsa övertäckt på en varm plats i ca 40 minuter.
Det gör inget om det jäser längre.
Under tiden som det jäser kan du göra fyllningen.
Blanda smör, florsocker och kakao till en kräm.
Ställ ut bullformar på två bakplåtar.
När degen har jäst färdigt, ta upp den på mjölat bakbord och knåda den väl.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
Så här såg det ut efter att jag haft på den hackade chokladen, mycket choklad! :)
Rulla ihop från långsidan och skär rullarna i 1-1½ cm breda skivor.
Lägg dem i formarna.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Pensla dem därefter med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
Min son Lucas njuter av bullarna :)
Jag har bakat bullar förut, så vill ni ha tips på andra bullar att baka imorgon kan ni kolla här och här.
Nu ska jag ta ett varmt bad och sen gå och lägga mig, är jättetrött ikväll utan att förstå riktigt varför.
Men man ska lyssna på kroppen och den verkar vilja sova :)
Kram till er och njut nu ordentligt av en god bulle imorgon!! :D
Grundreceptet på bullarna hittade jag i tidningen Hembakat.
Så GOTT!