Våffeldagen!


Imorgon, 25 mars är det Våffeldagen och det är ju en rolig dag att fira.
Varför? Jo för att man får fira med våfflor så klart! :)

Jag tycker absolut att ni ska göra er egen våffelsmet och inte köpa sån där våffelmix som finns i affären.
Jag brukade göra på våffelmix förr men sen jag började med hemmagjord smet tänker jag aldrig gå tillbaka till mix.

Det var inte så länge sen som jag lyckades knåpa ihop det (enligt mig själv) bästa receptet på våfflor.
Jag vill ha mina våfflor riktigt riktigt frasiga och gyllenbruna och det får gärna vara en svag vaniljsmak på dem.
Åh så gott! ♥




Det bästa receptet på frasiga våfflor hittar ni här.



Vill ni kanske testa en ny variant?

Jag är väldigt svag för belgiska våfflor.
Det började när jag pluggade i Maastricht i Holland för en herrans massa år sen, där är det lika vanligt med nygräddade tjocka våfflor på gatan som mjuk- och kulglass här i Sverige.
Tjocka våfflor fanns överallt och doften låg som en mjuk dimma över hela stadskärnan i Maastricht.
Underbart!
Sedan dess har jag drömt om ett eget belgiskt våffeljärn så att jag kan göra egna tjockisar till våfflor.

Hade dock glömt bort det lite ända tills Leila gjorde såna i ett av sina program och det blev lite "inne" här hemma också. Våffeljärnen var jättedyra och till slut provade jag att göra belgiska våfflor i ett vanligt våffeljärn.





Här hittar ni det receptet.


Det funkar jättebra i ett vanligt våffeljärn om ni vill prova, det blir inte helt som de tjocka våfflorna men ändå ganska annorlunda mot de mer traditionella svenska våfflorna. Inte lika frasiga utan lite mastigare och sötare.


För några veckor sedan sa min man att han hade en överraskning till mig.
Han hade köpt en present!!
Jag fick öppna och blev överlycklig när jag såg vad det var - ett belgiskt våffeljärn!!!!!!!
Jippie!! :)


 


Vi provade det för någon vecka sedan och det var kanonbra!
Våfflorna blir inte riktigt lika tjocka som de i Holland men nära inpå, och OJ så gott!
Nu har jag alltså både ett vanligt våffeljärn och ett belgiskt våffeljärn, vilken lyx :)

Så här blev våfflorna




Mina barn är helt galna i våfflor och älskade den tjocka varianten!
Här visar Lucas upp sin våffla, han håller ut sin hand lite snyggt :)



 

 

Min dotter Leia gillade också våfflorna. Eller var det glassen ovanpå? :)


 

Det som är bra med de här våfflorna är att de är lätta att frysa in om det blir över och sen ta fram och värma i brödrosten! Det har vi provat och det blev ett lagom mellanmål :) Det är ju inte så mycket socker i smeten så om man inte har så mycket onyttigt ovanpå behöver det inte vara en sockerbomb.

 

Jag gillar dock bäst att pudra över florsocker ovanpå, och sen får det gärna vara färska jordgubbar :D

Jag använde samma recept som tidigare den här gången, det är Leilas och det blir superbra!

 

 

Det blev ett väldans långt inlägg idag... hoppas ni inte är helt slut efter allt läsande utan orkar planera för lite våfflor till morgondagen nu :)

 

Jag mår bättre vad gäller förkylningen men nu verkar det som att magsjuka är och hälsar på här hemma...

Jag har skrivit om min jobbiga natt/morgon på min vanliga blogg om någon är sugen på mer läsning ;)

 

Kram på er!!!!

 

 

#1 - - Pia:

Självklart måste man baka våfflor den 25e.

Mitt våffelrecept kommer ifrån min mamma som

i sin tur fått det utav sin mamma.

Det är abslut de godaste våfflor man kan tänka sig.

Det är med gräddmjölk- hälften grädde & mjölk,

och 3 ägg, mjöl. Socker efter behov el vaniljsocker, nggn msk smält smör. Dela på äggula o vitan.Äggvitan vispar man till skum och lägger i sist. Det blir oerhört frasiga utav detta.

Mina barn säger att mammasvåfflor är dem bästa <3

Ha det gott !

#2 - - Sofie Strahl:

Hemma hos oss blir det en experimentell våffeldag imorgon i brist på våffeljärn!

Vi får väl se hur det blir imorgon! ;P

#3 - - Linda Melin Eklund:

Ska absolut göra våfflor här hemma idag och jag är frestad att prova ditt recept :-) Have a happy waffleday!

#4 - - Ninni - Foto & Vardag:

ååh så gott

#5 - - ☆VERONICA☆:

så gott! missade helt att det var våffeldan idag

#6 - - Ellen:

Det var verkligen de godaste våfflorna! Ska ta och skriva ner det receptet i min kokbok för oj. Egentligen är det svårt att förstå hur färdigmix kunnat slå igenom så hårt när det är så lätt och så gott med egen smet. Härligt att se att Lucas presenterar så fint. Man smälter ju som glassen på våfflan.

#7 - - Maria:

Roligt att du gillade min Västervikstårta :)

Huset ligger precis vid Båtsmansstugorna, så där har du säkert gått förbi många gånger.



Idag när vi pratade "tårtor" på jobbet så visar det sig att vi har en gemensam bekant. Jag jobbar med Helene K som du tidigare jobbat med på Casinot :)



Världen är inte alltid så stor!

#8 - - Maria:

Så här ska det vara... bidde lite fel: http://www.mariasfrestelser.blogspot.com/