Kladdkaka med marängsviss-topping
Imorgon, den 7/11, är det kladdkakans dag!
Många passar på att baka en kladdkaka för att fira, och jag är inget undantag.
Jag har varit jättesugen på att prova vinnarkakan från årets Kladdkakerace som är en kladdkaka med marängsviss-topping. Tyckte det lät helt fantastiskt och jag blev verkligen inte besviken. Herregud så GOTT!!!
Den här tycker jag ni ska prova.
Kladdkaka med marängsviss-topping
10-12 bitar
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Topping:
2 dl vispgrädde
1-2 bananer
1½ dl minimaränger
strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Jag bröade med mjöl blandat med kakao och min form är 23 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Låt kakan svalna ordentligt.
Vispa grädden och klicka den över kakan.
Strö över skivad banan, maränger och strössel.
Njut!
Receptet är framtaget av Amy Allegrini Hobson som vann Kladdkakeracet 2014, och jag hittade det hos Arla.
Om ni inte vill prova den här varianten har jag några andra att välja mellan:
Hoppas ni hittar någon ni gillar!
Kram på er! :)
Super mumsigt :D